Menu Sluiten

Beelden gieterij

Beeldengieterij

In onze beeldengieterij verzorgen wij afgietsels van (kunst) object(en). Wij verzekeren u  een identieke replica van uw ontwerp, zonder dat er ook maar enige detaillering verloren gaat. Om dit geheel naar uw wensen uit te voeren maken we gebruik van onze kennis, ervaring en moderne geavanceerde apparatuur om tot het beste resultaat te komen. Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit gietingen en afwerkingstechnieken, we vinden het belangrijk om de beste kwaliteit te leveren en te voldoen aan uw verwachtingen. Het gehele proces wordt met zorg uitgevoerd en krijgt onze volledige aandacht.

Klik hier voor meer inhoudelijke informatie:

Wij maken gebruik van polyester gedragen harsen (Resin), Epoxy’s en Polyurethaan (PU).
Dit is krachtig (sterk) vloeibaar kunsthars (materiaal), dat na de verwerking zowel binnen- als buitenhuis kan worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat uw (kunst) object zo strak mogelijk wordt afgevormd vacuümmeren wij de gebruikte harsen voorafgaand aan het gieten. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen oneffenheden en/ of lucht in uw (kunst) object ontstaat.
De harsen worden veelal vermengd met een composiet. Dit maakt het geheel, wanneer vervolgens gespoten in kleur of voorzien van een metal-coating, realistischer vanwege het toegenomen gewicht.
Objecten die zich er – omwille van het materiaal en/ of de maatvoering- niet voor lenen om te gieten met kunsthars, kunnen wij ook behandelen door te lamineren. Hierbij worden meerdere lagen van het versterkingsmateriaal over elkaar heen geplaatst, waardoor er met behulp van een mal een zelfdragende constructie gemaakt wordt.
Daarnaast beschikken we over de capaciteit om in grotere  oplages te gieten (seriematig gieten).