Menu Sluiten

Patineren

 

 

 

 

 

 

 

Patineren

 

Door middel van patineren geven wij metalen (kunst) objecten een meer doorleefde/ verouderde en karakteristieke uitstraling. Het patineren is een complex en soms tijdrovend proces, dat vraagt om een specifieke ervaring en kennis. Wij hebben deze ervaring en kennis in huis om dit geheel naar uw verwachtingen vorm te geven en denken graag met u mee. We beschikken over een divers aanbod in kleuren, afwerkingen en finishes.

 

Klik hier voor meer inhoudelijke informatie:


Patinalagen ontstaan veelal natuurlijk, dit is vaak een kwestie van tijd. Wij maken gebruik van een techniek en samenstelling van chemicaliën, waarmee we dit natuurlijke proces door te patineren kunstmatig kunnen versnellen.  Wij kunnen – afhankelijk van het soort (kunst) object en wat hierbij het meest passend is, zowel koud als warm patineren.  Bij de ‘warme’ methode maken we gebruik van verhitting en koud patineren gebeurt in de omgevingstemperatuur. Verschillende samengestelde stoffen zorgen voor verschillende kleuren.
Een greep uit de kleuren die we kunnen patineren zijn; antiekgroen, turquoise-blauw, donkerbruin of zwart. Er zijn echter talloze kleuren mogelijk door een combinatie van verschillende werkwijzen en samenstellingen van de chemicaliën.
 
Optioneel kunt u bij ons kiezen voor een waslaag (als tijdelijke bescherming) of uw (kunst) object kan
worden afgelakt met een transparante lak. Dit kan wenselijk zijn indien u bijvoorbeeld wilt dat het proces van oxidatie stagneert en het zijn huidige afwerking behoudt.
 .